Eigenaar Huize Ivicke ondanks verbod toch aan het verbouwen, gemeente doet aangifte

Huize Ivicke
Huize Ivicke © Omroep West
WASSENAAR - De gemeente Wassenaar heeft de eigenaar van Huize Ivicke verboden om zelf te gaan verbouwen aan de zwaar vervallen buitenplaats langs de N44. Aangezien eigenaar Ronnie van de Putte toch dreigde te beginnen, is aangifte tegen hem gedaan.
Ronnie van de Putte had van de gemeente tot 20 juli de tijd gekregen om te gaan verbouwen in en aan Huize Ivicke, zodat het rijksmonument niet verder zou vervallen. Dat heeft hij niet gedaan. Hierop is de gemeente op zijn kosten aan de slag gegaan. De dringendste werkzaamheden zijn deze zomer afgehandeld, inmiddels is de gemeente Wassenaar rond met een aannemer om andere werkzaamheden op te pakken.
Tot verbazing van de gemeente Wassenaar kondigde Van de Putte 17 september aan zelf te willen gaan bouwen en verbouwen in het pand. Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de plannen onvoldoende onderbouwd, en waren voor verschillende zaken vergunningen nodig die niet op orde waren. Hierop volgde een verbod om zelf aan de slag te gaan.

Toch begonnen

Ondanks het verbod begon de aannemer van Van de Putte, ook wel de krottenkoning genoemd, toch op 23 september met werkzaamheden. Hierop greep de gemeente in. Maar ook een bevel om te stoppen met het werk werd volgens de gemeente genegeerd. Dat is strafbaar en daarom is aangifte gedaan. Hierop werd het werk wel stilgelegd.
De krottenkoning probeert nu via de rechter de bouwstop ongedaan te laten maken. Normaal zou dit betekenen dat hij dan door mag bouwen totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Maar er is nu afgesproken dat zowel de gemeente Wassenaar als Ronnie van de Putte niet aan Huize Ivicke gaat sleutelen totdat de rechter hierover een oordeel heeft geveld. De uitspraak wordt halverwege deze maand verwacht.