Opnieuw zestien jaar cel geëist voor moord op vlogger Parsa010

Parsa010 doodgeschoten in Rotterdam
Parsa010 doodgeschoten in Rotterdam © Media TV
ZOETERMEER - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ook in hoger beroep een gevangenisstraf van zestien jaar geëist tegen de man die de Zoetermeerse vlogger Parsa010 zou hebben doodgeschoten. De rechtbank legde de 27-jarige Sidar D. eerder een gevangenisstraf van elf jaar op.
De 21-jarige Parsa Maboud werd op 28 mei 2017 neergeschoten tijdens een barbecue voor de woning van vrienden in Rotterdam. De verdachte heeft bekend te hebben geschoten, maar stelt dat hij daarheen was gereden om met het slachtoffer een onenigheid uit te praten. Beiden kenden elkaar waarschijnlijk uit het drugsmilieu.
Het OM eiste al eerder een celstraf van zestien jaar. De rechtbank achtte moord bewezen, maar legde uiteindelijk een lagere straf op, omdat het slachtoffer de verdachte over een langere periode zou hebben geïntimideerd en bedreigd. Het OM was het daar niet mee eens.

Kille afrekening

'Er is hier sprake geweest van een kille afrekening. De verdachte heeft op een avond in een woonwijk voor de ogen van anderen iemand in koelen bloede doodgeschoten. De verdachte heeft voor eigen rechter gespeeld', zei het OM donderdag. Het hof doet naar verwachting uitspraak op 22 oktober.