Winteropvang daklozen dit jaar in Haags stadsdeel Escamp

DEN HAAG - Het voormalige verzorgingshuis Lozerhof aan de Randveen in het Haagse stadsdeel Escamp wordt deze winter gebruikt als nachtopvang voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Dat heeft de Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks, zorg) bekendgemaakt.
Volgens de wethouder was het de keer extra moeilijk om een geschikte plek te vinden voor de opvang van daklozen in de wintermaanden. Dit vanwege de uitbraak van het coronavirus en de anderhalve meter-maatregel. De opvang biedt een avondmaaltijd, douche, slaapplaats en een ontbijt de volgende ochtend. Tijdens de winterkouderegeling is er zorg, begeleiding en beveiliging aanwezig.
Vorig jaar was de winteropvang in een pand van het Leger des Heils op de Binckhorst. Daarvoor zat hij jarenlang aan de Zilverstraat.

Koud

De zogenoemde winteropvang is open van 1 november 2020 tot 1 april 2021 op de dagen dat de weersverwachting aangeeft dat het een aantal dagen achter elkaar nul graden of minder zal zijn. Of als het weer onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor mensen die op straat leven. Op deze dagen kunnen daklozen hier terecht tussen 18.00 uur 's avonds en 9.00 uur 's morgens.