Mike Bekooij schiet Ter Leede langs Barendrecht, Lisse kent weinig moeite met Staphorst

Mike Bekooij in actie namens Ter Leede I
Mike Bekooij in actie namens Ter Leede I © Orange Pictures / nabewerking: Omroep West
REGIO - Ter Leede heeft zaterdag in de derde divisie tegen Barendrecht de eerste driepunter van dit seizoen gepakt. Mike Bekooij was met vier treffers de gevierde man. FC Lisse won met 1-3 op bezoek bij Staphorst. VVSB was met 2-3 te sterk tegen de amateurs van Ajax.

Ter Leede - Barendrecht

Barendrecht had een licht veldoverwicht en kwam al snel op voorsprong, maar de goal van Ramy Salem werd afgekeurd. Peter de Lange stond hinderlijk buitenspel.
Aan de andere kant werd het doelpunt wel goedgekeurd. Een gekraakt schot kwam voor de voeten van Mike Bekooij terecht die de muziek op sportpark de Roodemolen liet draaien.
Het zou de wedstrijd van Bekooij worden. Hij tekende niet alleen aan voor de openingstreffer. Ook de andere drie treffers van Ter Leede kwamen op zijn naam. Tim Erkman was verantwoordelijk voor de Barendrechtse treffer.
Het is pas de eerste overwinning voor Ter Leede dit seizoen dat nu op vier punten komt.
Mike Bekooij grote man bij Ter Leede: 'Dit had ik nodig'

Staphorst - FC Lisse

FC Lisse begon de wedstrijd voortvarend en zat na acht minuten al in een zetel. Jeffrey Klijbroek onderschepte de bal en maakte hem zelf knap af.
Nog voor rust stond de gelijkmaker al op het scorebord. Na een vrije trap belandde de bal bij Martijn Brakke die de bal raak schoot. Staphorst was nog dicht bij een voorsprong in de rust, maar Erik Cummins redde knap op een pegel van Martin van ’t Ende.
Remi van Ekeris zette de Lissenaren na rust opnieuw op voorsprong. Tom Duindam gaf de assist.
Vlak voor het eindsignaal besliste Justin van der Putten de wedstrijd. Hij stond aan het eindstation van een uitbraak en maakte zo de 1-3.

Ajax Amateurs - VVSB

Het was eenrichtingsverkeer in de eerste helft. VVSB creëerde de ene na de andere mooie aanval en kwam al vroeg op voorsprong. Danny Bakker opende na tien minuten met een fraai schot de score. Acht minuten later was het opnieuw raak voor de oud-profvoetballer.
De amateurs van Ajax kwamen beter in de wedstrijd en deden nog voor rust iets terug. Nadat Stefan Smal eerst nog een kans miste, schoot Romano de Jonge wel raak.
Met precies een uur op de klok leek het een lastige klus te worden voor de Amsterdammers. Matthieu van den Assem liep op doelman Ruben Zandwijken af en omspeelde deze. Hij legde de bal vervolgens af op Felitciano Zschusschen die hem in het lege doel kon tikken.
De wedstrijd werd nog spannend toen Romano de Jonge uit een strafschop voor de 2-3 aantekende, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. In een bloedstollende eindfase hield VVSB stand, waardoor de Noordwijkerhouters aansluiting vinden met de subtop van de derde divisie zaterdag. Volgende week staat een op papier lastige thuiswedstrijd tegen Excelsior '31 op het programma.