Alle aangehouden demonstranten van zaterdagavond weer op vrije voeten

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - De vijf mensen, die afgelopen zaterdag werden opgepakt bij een onaangekondigde protest tegen de coronaspoedwet, zijn allemaal weer op vrije voeten. Twee demonstranten zijn zondagochtend met een bekeuring op zak naar huis gestuurd. Drie anderen mochten zondagmiddag het politiebureau verlaten, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het trio mag zich de komende tien dagen niet in Den Haag vertonen. Het OM zal hun zaken later beoordelen.
Het Plein in Den Haag was zaterdag wederom het toneel van een demonstratie tegen de coronaspoedwet en de coronamaatregelen. Het protest was niet aangekondigd en is daarom op last van de burgemeester beëindigd. Donderdagavond was er ook een onaangekondigde demonstratie op het Plein. De politie hield toen 82 demonstranten aan.
De demonstranten kwamen zaterdagavond rond 19.00 uur samen op het Plein, waar zij weer vertrokken toen de politie dat verzocht. Om 21.00 uur kwam de groep echter weer terug. De politie riep de demonstranten op te vertrekken en dreigde met aanhoudingen wanneer dat niet zou gebeuren. In ieder geval vijf personen gaven daar geen gehoor aan en werden in de boeien geslagen.