Burgemeester Bezuijen twee weken na installatie nu ook beëdigd in de raad van Zoetermeer

Installatie burgemeester Michel van Bezuijen in Zoetermeer
Installatie burgemeester Michel van Bezuijen in Zoetermeer © Gemeente Zoetermeer
ZOETERMEER - Michel Bezuijen is maandagavond beëdigd als burgemeester van Zoetermeer. Dat laat de gemeenteraad weten. 'Ik ga het imago van Zoetermeer verbeteren', zei Bezuijen eerder tegen Omroep West.
Michel Bezuijen is op donderdag 1 oktober 2020 aangetreden als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kon de installatieraad toen niet doorgaan. Ook het afscheid van oud-burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker kon toen niet doorgaan.
De installatie van de nieuwe burgemeester ging er twee weken geleden heel anders aan toe dan normaal. Zo moest Bezuijen zelf de ambtsketen omhangen.
Dat ging toen zo:
Nieuwe burgemeester Zoetermeer 'geïnstalleerd'
Bezuijen wil zich de komende zes jaar sowieso richten op het imago van Zoetermeer. 'Er is veel onbekend over de stad en ik wil ambassadeur van Zoetermeer worden om duidelijk te maken welke kwaliteiten deze stad heeft. Er zijn zoveel dingen mooi, ook qua voorzieningenniveau. Dat is toch mijn belangrijkste uitdaging.' Ook vindt hij het wonen en het groen in Zoetermeer kwaliteitspunten.
Sinds 2013 was Bezuijen (54) burgemeester van Rijswijk. Daarvoor was hij wethouder in Haarlemmermeer en werkte hij bij de gemeente Amsterdam. Bezuijen studeerde Bestuurskunde in Leiden en Rotterdam.