Woninginbrekers hebben niet door dat ze gefilmd worden

DEN HAAG - Dankzij een camera in een huis aan de Laan van de Mensenrechten in Den Haag zijn twee inbrekers duidelijk in beeld. De mannen hebben niet in de gaten dat ze gefilmd worden tijdens het doorzoeken van de woning.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De bewoners van het huis in de wijk Houtwijk vertrekken op 25 juli naar hun vakantiebestemming. Als ze op 15 augustus terugkomen, blijkt dat het hele huis is doorzocht. Alle kamers liggen overhoop: er zijn inbrekers geweest.
Uit beelden van de camera in het huis blijkt dat de inbraak in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus heeft plaatsgevonden. Er zijn twee mannen bij betrokken. Hoewel het hele huis is doorzocht, is er alleen een controller van de Playstation meegenomen. Het zou kunnen dat de inbrekers naar iets specifieks op zoek zijn geweest, maar de bewoners hebben geen idee wat dat dan moet zijn.

Signalementen

Verdachte 1 is een lange slanke man. Hij heeft een petje op, met daar overheen een capuchon die strak om zijn hoofd is aangetrokken. Verder draagt hij werkhandschoenen, een trainingsbroek en schoenen van het merk Nike.
Verdachte 2 heeft een baard en een snor. Hij draagt een jas met capuchon van The North Face en een trainingsbroek van Nike, met aan de zijkanten een zwart en witte streep tot aan de knie. Ook hij heeft werkhandschoenen aan.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem