Zeven mensen te water na aanvaring vrachtschip en boot; één slachtoffer gereanimeerd

Hulpdiensten zijn druk bezig met het slachtoffer
Hulpdiensten zijn druk bezig met het slachtoffer © Media TV
VALKENBURG - Bij een aanvaring tussen een vrachtschip en een sloep zijn dinsdagavond in Valkenburg zeven mensen in het water terechtgekomen. Eén van hen is door omstanders op de kant getrokken en gereanimeerd, meldt een woordvoerder van de brandweer. De zes anderen wisten zelf uit het water te komen.
De aanvaring gebeurde rond 20.15 uur in de buurt van de Joop van der Reijdenbrug in Valkenburg. De twee vaartuigen botsten door onbekende oorzaak met elkaar en zo raakte de opvarenden van de sloep te water.
Het slachtoffer dat moest worden gereanimeerd is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van de overige zes roeiers zijn er drie voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De andere drie konden gewoon naar huis, zegt de brandweerwoordvoerder.

Brandweerduikers

Uit voorzorg hebben duikers van de brandweer de Rijn afgezocht naar mogelijke slachtoffers. Toen de drenkelingen lieten weten dat ze alle zeven uit het water waren en er geen vermisten waren, werd de zoekactie gestaakt. De sloep, die volgens de brandweerwoordvoerder van roeivereniging Ferox uit Katwijk is, is nog niet geborgen.
De Landelijke Eenheid van de politie is dinsdagavond naar Valkenburg gekomen om het ongeluk te onderzoeken.