Vier aanhoudingen voor handel in versnijdingsmiddelen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
RIJSWIJK - De politie heeft dinsdag vier mannen aangehouden in een onderzoek naar de handel in versnijdingsmiddelen. Bij versnijding worden harddrugs met andere stoffen gemengd. De verdachten van 45, 49, 51 en 66 jaar oud komen uit Den Haag en Rijswijk.
De politie startte in september een onderzoek na binnengekomen informatie over mogelijke handel in versnijdingsmiddelen. Het onderzoek leidde dinsdag naar de aanhouding van de 51-jarige verdachte.
Na zijn aanhouding vonden doorzoekingen plaats in meerdere garageboxen aan de Spoorlaan in Ypenburg. Drie andere verdachten werden dezelfde dag aangehouden. De politie doorzocht daarna ook drie woningen.

Vuurwapen

Bij de doorzoekingen werden onder meer een vuurwapen, patronen, pallets met dozen met vermoedelijk versnijdingsmiddelen, geld en goederen voor het verpakken en wegen van drugs en mogelijk verdovende middelen gevonden.
De 66-jarige verdachte uit Rijswijk en de 51-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn dinsdagavond na verhoor weer vrijgelaten. De andere verdachten worden deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.