ADO-spits Michiel Kramer was mogelijk ook in beeld bij overvallers René van der Gijp

DEN HAAG - De mannen die in april van dit jaar René van der Gijp zouden hebben overvallen, hadden mogelijk ook het plan om ADO Den Haag-speler Michiel Kramer te beroven. Dat meldt Rijnmond. Net als bij Van der Gijp zou het de overvallers om een Rolex-horloge te doen zijn geweest.

Een 21-jarige man uit Ridderkerk staat donderdag terecht voor de mislukte overval op René van der Gijp. Hij zou de chauffeur zijn geweest die de drie overvallers van en naar de woning van de oud-voetballer in Dordrecht bracht, schrijft Rijnmond.

Van der Gijp werd in april door drie mannen opgewacht na een uitzending van Veronica Inside. Ze sloegen met hamers op zijn auto, maar vanwege het veiligheidsglas ontstond alleen een barst. De overvallers zelf zijn nog niet gevonden.

Rondgereden bij woning Michiel Kramer

De 21-jarige verdachte zegt dat hij de mannen alleen heeft vervoerd en niet wist dat het om Van der Gijp ging. Hij heeft ook verteld te hebben rondgereden bij de woning van Michiel Kramer. Hij ontkent dat er concrete plannen waren de speler van ADO Den Haag te beroven, maar een getuige heeft dat wel verteld.

De Rolex van Kramer zou 30.000 euro waard zijn. De verdachte uit Ridderkerk zegt dat hij tien tot twintig procent van de buit zou krijgen bij de overval op René van der Gijp.

Twee jaar cel

Het Openbaar Ministerie (OM) eist twee jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen de man. Volgens officier van justitie heeft hij totaal niet stilgestaan bij het leed van de slachtoffers. 'De heer Van der Gijp heeft gezegd dat de overvallers als wilden tekeer gingen met hun hamers. Het is niet aan hen te danken dat er gelukkig alleen schade aan de auto was.'

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG MICHIEL KRAMER
Deel dit artikel: