Hoezo stopteken? Vrouw steekt middelvinger op en scheurt weg over A4

© John van der Tol
LEIDERDORP - Een 25-jarige vrouw uit Rotterdam is haar rijbewijs kwijt na een ware dollemansrit over de A4 van Leiderdorp naar Vlaardingen. Ze bleek onder invloed van drugs achter het stuur te zijn gestapt.
Politieagenten gingen woensdag op de A4 bij Leiderdorp achter de vrouw aan, nadat ze met 140 kilometer per uur langskwam. Daar geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.
De vrouw trok zich niets aan van de zwaailichten van de politieauto en het volgteken dat ze kreeg. Sterker nog, ze stak haar middelvinger op naar de agenten en vervolgde op hoge snelheid haar weg terwijl ze voortdurend van rijstrook wisselde.

Drugstest

Met de hulp van andere politiewagens lukte het de vrouw bij Vlaardingen klem te rijden. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurster onder invloed reed, werd een drugstest afgenomen. Daaruit bleek dat ze inderdaad onder invloed was van drugs. De bestuurster gaf ook toe wiet en ketamine gebruikt te hebben.
De Rotterdamse kreeg een proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed en een bekeuring vanwege het te hard rijden en het niet volgen van de aanwijzingen van de politie. Daarnaast is haar rijbewijs ingevorderd, omdat de politie het vermoeden heeft dat ze niet langer beschikt over de rijvaardigheid of de geestelijke geschiktheid voor het besturen van een auto.