Boete voor eigenaar Haags café Luden na omstreden feestavond

DEN HAAG - De eigenaar van het Haagse café-restaurant Luden, John Prins, krijgt een boete voor het overtreden van de coronaregels. Dat heeft Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag en voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, bepaald. De hoogte van de boete is nog niet bekend, daarover beslist het Openbaar Ministerie.

Woensdagavond vierde een groep mensen feest in een tent van café Luden, vlak voordat de strengere coronaregels zouden ingaan. Op beelden die een BBC-correspondent hiervan maakte is te zien dat de feestende mensen behoorlijk losgaan op luide muziek. De video ging de hele wereld over en zorgde voor de nodige ophef. Burgemeester Van Zanen reageerde verontwaardigd: 'Ik zou me kapot schamen.'

En dat deed eigenaar John Prins naar eigen zeggen ook. 'Ik ben terneergeslagen en beschaamd. Het is gewoon niet goed gegaan.' Volgens Prins was het uitbundige feest woensdagavond te wijten aan een mix van verkeerde muziek, het afscheid van de horeca en emotie.

Dwangsommen tot 50.000 euro

Als de café-eigenaar de coronamaatregelen nog een keer overtreedt, kan dat leiden tot dwangsommen van 10.000 euro, met een maximum van 50.000 euro per overtreding. Ook kan worden besloten het café tijdelijk te sluiten, zegt de burgemeester.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG JAN VAN ZANEN LUDEN CORONAVIRUS HORECA
Deel dit artikel: