Veel politie op de been in Duindorp: 'Sfeer is gemoedelijk'

DEN HAAG - In Duindorp is zaterdagavond veel politie op de been. Agenten te paard en in busjes rijden door de Haagse wijk omdat het afgelopen dagen onrustig was in Duindorp.

Bushokjes werden vernield en de agenten werden met vuurwerk en stenen bekogeld. De ME moest er aan te pas komen om de rust terug te laten keren.

Zaterdagavond is het een stuk rustiger in de wijk. 'De sfeer is nu gemoedelijk', zegt politieverslaggever Miranda van Dam. Op straat is veel politie en ME aanwezig. 'Agenten praten met mensen op straat, zowel met kinderen als volwassenen. Agenten te paard laten nieuwsgierige kinderen kennis maken met hun dier.' De kinderen mochten een wapenstok vasthouden en de paarden voeren.

'Chaos'

Bij verschillende ingangen van Duindorp controleert de politie automobilisten, fietsers en voetgangers die de wijk in willen.

Op sociale media circuleerde vrijdagmiddag al een bericht waarin werd opgeroepen tot 'chaos' in de Haagse wijk. Meerdere volwassen in de wijk zeggen niet te weten waarom de jongeren de afgelopen dagen voor onrust zorgden.

LEES OOK: HTM en politieagenten doen aangifte na onregeldheden in Duindorp

Meer over dit onderwerp:
DUINDORP DEN HAAG
Deel dit artikel: