Rollen blijken omgedraaid: 'slachtoffer' bedreigt zelf man met een mes

DEN HAAG - Een 38-jarige Hagenaar die de politie zaterdag waarschuwde omdat hij tijdens een ruzie zou zijn bedreigd met een vuurwapen, blijkt zelf een 47-jarige man te hebben bedreigd met een mes. Dat meldt de politie zondag. De 47-jarige man is daardoor geen verdachte meer en is vrijgelaten.

De ruzie ontstond zaterdagmiddag rond 12.00 uur op de hoek van de Gortmolen en het Groenewegje in Den Haag. Toen de 38-jarige Hagenaar tegen de agenten riep dat de andere man hem met een vuurwapen had bedreigd, wilden de agenten de 'verdachte' aanhouden.

Omdat hij de aanwijzingen van de agenten niet opvolgde, voelden de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de 47-jarige man worden aangehouden. Bij de man werd geen vuurwapen aangetroffen. Ook in de directe omgeving en het naastgelegen water werd door een duikteam niets gevonden.

Slachtoffer blijkt zelf verdachte

Na verhoor en het bekijken van camerabeelden door de recherche bleek dat het 'slachtoffer' zelf de dader te zijn. Hij bedreigde de 47-jarige man met een mes. Agenten hebben daarop 'het slachtoffer' zaterdagavond als verdachte aangehouden vanwege het incident. De 38-jarige man zit nog vast.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG
Deel dit artikel: