Rol vuilniszakken verraadt tankstationovervaller, drie jaar cel geëist

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen een man die een tankstation zou hebben overvallen in Alphen aan den Rijn. De 25-jarige verdachte uit Alphen zou op 20 maart om 5.40 uur een medewerkster van het benzinestation hebben gedwongen om ongeveer duizend euro aan hem af te geven.

Toen de medewerkster in alle vroegte bij het tankstation aan de Burgemeester Bruins Slotsingel aankwam, dook de overvaller op. De Alphenaar riep volgens het OM: 'Maak die deur open. Maak die deur open!' De vrouw deed wat van haar werd gevraagd.

De man duwde de medewerkster naar binnen en riep: 'pak het geld en maak de kluis open!' In het kantoor van het benzinestation trok de man een vuilniszak los van een rol, waarna er zo'n duizend euro in de vuilniszak werd gestopt.

Vingerafdrukken

Doordat hij de vuilniszak moest lostrekken, bleven zijn vingerafdrukken achter op de rol. Dat in combinatie met camerabeelden die van hem bij het tankstation zijn gemaakt, is volgens het OM genoeg bewijs om de 25-jarige Alphenaar als verdachte aan te wijzen.

Een maand eerder, op 20 februari, werd er ook een tankstation aan de Eisenhowerlaan op ongeveer dezelfde wijze overvallen. Hier waren de camerabeelden niet overtuigend genoeg en ontbraken vingerafdrukken van de overvaller. Volgens de officier van justitie is er te weinig bewijs om de Alphenaar ook van die overval te verdenken.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

LEES OOK: Drie jaar cel voor 21-jarige overvaller van tankstation en supermarkt in Delft

Deel dit artikel: