Opmerkelijk: Zoetermeerse piloot laat beslag leggen op vliegtuig

ZOETERMEER - Een Zoetermeerse piloot heeft gezorgd voor een opmerkelijke inbeslagname. René van den Boom werd niet betaald voor zijn diensten als opleider van piloten. Daarom werd een vliegtuig van zijn voormalige werkgever TUS Airways door een Haags incassobureau aan de ketting gelegd. Woensdag werd bekend dat hij toch uitbetaald wordt.

'Ik ben echt superblij', zegt de 62-jarige Van den Boom tegen Omroep West net voordat hij een simulator ingaat. De Zoetermeerder werkt al meer dan veertig jaar als piloot en is nu actief als instructeur en examinator. In dienst van het Cypriotische TUS Airways moet hij ook piloten opleiden. 'Het was een hele leuke club, maar ergens tegen het einde van mijn contract werd ik niet meer uitbetaald.'

In juni van dit jaar laat het Haags incassobureau Invorderingsbedrijf beslag leggen op een vliegtuig van de maatschappij. 'Dit komt nooit voor', zegt eigenaar en advocaat Joost Konings trots. 'Het vliegtuig was geparkeerd in Nederland en toen hebben we het vliegtuig aan de ketting gelegd.'

Beslag

Het vliegtuig was volgens Konings in Nederland voor onderhoud. 'De maatschappij had in Nederland geen eigendommen en via via kwam de klant ter ore dat er een vliegtuig was op Maastricht Aachen Airport.' Van den Boom wilde zijn beslag niet opheffen.

Na een paar maanden kwamen beide partijen tot een overeenkomst. Van den Boom krijgt enkele tienduizenden euro's van de maatschappij. 'Ik had dit niet verwacht', zegt de piloot. Volgens Konings is het vliegtuig inmiddels doorverkocht.

Piloot René van den Boom (l) en Joost Konings | Foto: Joost Konings
Meer over dit onderwerp:
ZOETERMEER DEN HAAG
Deel dit artikel: