Taakstraf geëist voor aanranding jonge meisjes in Drievliet door medewerker

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag een taakstraf van 150 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een voormalig medewerker van pretpark Drievliet. De man zou 20 juni 2018 drie minderjarige meisjes in een attractie hebben betast. De Hagenaar beweert dat hij het karretje alleen leeg wilde maken.

Volgens de 23-jarige verdachte was die 20 juni voor hem een normale werkdag. Hij verbaasde zich erover dat er aangifte tegen hem was gedaan. Toch verklaarden drie meisjes van 10 of 11 jaar dat er 'rare dingen' waren gebeurd, toen zij in de zogeheten Draaikolk zaten.

De beheerder van de attractie zou met zijn hand over hun borsten en schaamstreek zijn gegaan. Omdat de veiligheidsbeugel van het karretje dicht zat, konden ze geen kant op. Volgens een schooljuf waren de meisjes overstuur geweest. Maar de verdachte ontkent dat zoiets is gebeurd. Hij zou de kinderen alleen een beetje hebben gekieteld, omdat ze niet uit het karretje wilden. Ze zouden nog hebben gelachen.

'Hij ging verder'

Maar het OM achtte de verklaringen van de meisjes geloofwaardig en daarmee de aanranding bewezen. 'Het leek eerst grappig bedoeld, maar hij ging verder', zei de officier van justitie. De verdachte zei dat hij had geleerd om kinderen niet aan te raken. Hij werkt niet meer in het park.

De rechtbank doet 6 november uitspraak.

LEES OOK: Masseur moet cel in voor ontucht met twee klanten

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG
Deel dit artikel: