Dronken bestuurster ramt meerdere geparkeerde auto's en fietsen en vliegt over de kop

Bij het ongeluk op de Harstenhoekweg raakte niemand gewond
Bij het ongeluk op de Harstenhoekweg raakte niemand gewond © Regio15
DEN HAAG - De rust in de Harstenhoekweg in Den Haag werd vrijdagavond ruw verstoord toen een bestuurster met een borrel te veel achter de kiezen met haar auto over de kop vloog. Meerdere auto's, fietsen en een scooter raakten daarbij zwaar beschadigd. De bestuurster is door de politie meegenomen om een ademtest af te nemen.
Rond 23.15 uur reed de bestuurster door de Harstenhoekweg in de richting van de Zwollestraat. Voordat ze haar bestemming kon bereiken, verloor de vrouw de macht over het stuur. Vervolgens botste de bestuurder tegen een geparkeerde auto, die op zijn beurt meerdere andere auto's raakte. De bestuurster raakte vervolgens meerdere geparkeerde fietsen en een scooter, voordat haar auto over de kop sloeg.
Omstanders belden de hulpdiensten. Kort daarop werd de Harstenhoekweg gevuld met politie, ambulances, brandweer en de traumahelikopter met het MMT. De traumaheli en brandweer konden na een korte inspectie weer vertrekken. De bestuurster is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar had wonderbaarlijk genoeg geen verwondingen aan haar dollemansrit overgehouden.

Alcohol

De bestuurster bleek onder invloed van alcohol. Volgens een politiewoordvoerster is de vrouw met een proces-verbaal naar huis gestuurd, en bestaat de kans dat zij haar rijbewijs moet inleveren. Die beslissing ligt bij het Openbaar Ministerie.