Buschauffeur bedreigd met vuurwapen bij conflict om wegversmalling

Archieffoto
Archieffoto
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een buschauffeur is zaterdagavond in Alphen aan den Rijn bedreigd met een vuurwapen. Volgens de politie gebeurde dat toen hij bij een wegversmalling in conflict kwam met de bestuurder van een rood busje, die naast hem kwam te staan. De lijnbus kon door het voorval de bocht niet meer nemen, waarna de chauffeur het aan de stok kreeg met de andere bestuurder.
De buschauffeur reed zaterdagavond op de Eisenhowerlaan ter hoogte van Het Oude Ambacht. Daar kwam hij het rode Volkswagenbusje tegen. Bij de wegversmalling werd de Arrivabus geblokkeerd om de bocht om te gaan, waarna de chauffeur werd bedreigd en uitgescholden.
De man met het vuurwapen ging er later weer vandoor. Hij zou tussen de 30 en 40 jaar oud zijn geweest met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Verder was hij breed, had hij een kaal hoofd en een kort baardje. De man reed in een rode Volkswagen Transporter, type T5 of T6, met een enkele cabine en een dichte achterkant. De buschauffeur heeft aangifte gedaan en de politie is op zoek naar getuigen.