Politie zoekt Tyrece B. in onderzoek dodelijk steekincident Scheveningse Pier

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het dodelijke steekincident op de Scheveningse Pier in augustus, is op zoek naar de 20-jarige Tyrece B. uit Amsterdam. Hij is tijdens het incident, waarbij de 19-jarige Rotterdammer Cennethson Janga om het leven kwam, op beelden te zien met een vuurwapen in zijn hand. De politie denkt dat hij zich schuilhoudt en maakt daarom zijn foto en naam openbaar.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich op 22 november 2021 bij een politiebureau in Amsterdam gemeld. Hij zit vast en zal worden verhoord en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Een ruzie tussen twee groepen jonge mannen op de Pier leidt op maandag 10 augustus rond 18.30 uur tot het dodelijke steekincident. Er ontstaat grote paniek en mensen vluchten alle kanten op. Cennethson Janga, ook bekend onder zijn bijnaam Chuchu, is gestoken. Hij zakt bij de ingang van de Pier in elkaar. Agenten en ambulancepersoneel proberen hem nog te helpen, maar hij overlijdt even later in het ziekenhuis.
Het slachtoffer: Cennethson Janga, ook bekend als Chuchu
Het slachtoffer: Cennethson Janga, ook bekend als Chuchu © Familie
Kort na het steekincident houdt de politie twee verdachten aan: Amsterdammers van 20 jaar, die worden verdacht van doodslag in vereniging. Daarnaast is in het onderzoek een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van opruiing en openlijk geweld. Een vierde verdachte die is aangehouden, is een 19-jarige Rotterdammer, die wordt verdacht van openlijk geweld in vereniging.

Man met vuurwapen

Op beelden die zijn verspreid via social media, is een man met een vuurwapen te zien. Ook deze man wil de politie aanhouden als verdachte. Uit onderzoek blijkt dat het Tyrece B. uit Amsterdam is, die zich schuilhoudt voor de politie. Hij is mogelijk in het bezit van een vuurwapen.