Sinterklaasintocht Scheveningen zonder publiek ook afgeblazen, speciale uitzending op TV West

DEN HAAG - Door de coronamaatregelen kan de traditionele Haagse Sinterklaasintocht dit jaar niet doorgaan. Aanvankelijk zou de intocht op Scheveningen plaatsvinden zonder publiek, maar de organisatie besloot de aankomst in de Scheveningse haven dit jaar helemaal af te blazen. Eerder maakte de organisatie bekend dat er geen rijtoer zou zijn, maar dat de goedheiligman wél voet aan wal zou zetten. Ook dat is nu van de baan.

Als alternatief brengt Omroep West op zondag 15 november een speciale Sinterklaasuitzending, waarbij ook wordt geprobeerd verbinding te maken met Sinterklaas en er op die manier alles aan te doen om hem toch nog een beetje 'binnen te halen'.

Sinterklaas baalt ervan. 'Het zijn barre tijden, ik had het me anders voorgesteld', zegt hij dinsdag tegen Omroep West. 'Maar het is zoals het is, we zitten met alle Pieten in quarantaine en vermaken ons goed. We houden ons allemaal keurig aan de regels.'

In het TV West Nieuws spraken we met Sinterklaas:

Volgend jaar

De organisatie van de intocht hoopt dat Sinterklaas volgend jaar wel voor de 73ste keer naar de haven van Scheveningen zal komen. 'Even een jaartje geduld dus', zegt de organisatie.

De Sinterklaasuitzending bij Omroep West is op zondag 15 november te zien vanaf 10.00 uur.

LEES OOK: Zo ziet de alternatieve sinterklaasintocht in jouw gemeente er uit

Deel dit artikel: