Man valt willekeurige voorbijgangers aan in Voorschoten, politie zoekt getuigen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
VOORSCHOTEN - In Voorschoten is een man actief die willekeurige voorbijgangers aanvalt. De politie heeft de afgelopen twee weken vijf aangiftes binnen van slachtoffers die vanuit het niets geslagen zijn. Een vrouw werd met een voorwerp geslagen en moest daarna behandeld worden in het ziekenhuis.
Wat er achter de plotselinge aanvallen zit is vooralsnog onduidelijk. Slachtoffers zijn niet beroofd, ook lijkt de dader geen seksueel motief te hebben. De slachtoffers zijn mannen en vrouwen tussen de 15 en de 79 jaar oud. Ze werden aan het eind van de middag of het begin van de avond door een voorbijganger in het gezicht of tegen het hoofd geslagen.
De politie vermoedt dat de aanvaller steeds dezelfde is. Ze zoeken een getinte man met donkere krullen tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij lijkt voornamelijk actief rondom de sportvelden in de wijk Adegeest. 'Maar we hebben ook aangiftes van andere plekken', vertelt een woordvoerder van de politie.

Samen fietsen

Hockeyclub Forescate waarschuwt hun leden om extra voorzichtig te zijn en vooral samen te fietsen. De politie is op zoek naar beelden en roept mensen op die meer informatie hebben om zich te melden. 'We hebben de zaak druk in onderzoek', aldus de woordvoerder.