Reeks autobranden in Leidschendam houdt aan, nu is het twee keer raak

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Op de Prins Frederiklaan in Leidschendam is dinsdagavond een auto door brand verwoest. Het vuur werd rond 23.00 uur ontdekt.

De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De auto die naast deze auto geparkeerd was, liep ook schade op. Enkele uren eerder was er ook al een autobrand aan de Valkhof in Leidschendam.

De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt al maandenlang geteisterd door autobranden. Sinds begin april zijn hier al tientallen auto's in vlammen opgegaan.

Cameratoezicht en extra ogen

Het is niet de eerste keer dat er een auto in vlammen opgaat in de Prins Frederiklaan in Leidschendam. Half mei woedde hier ook al een autobrand en in februari vorig jaar - toen de gemeente ook geteisterd werd door een reeks autobranden - moest een bestelbus het ontgelden. Ook het Valkhof was al eerder het toneel van een autobrand.

In de strijd tegen de lange reeks autobranden heeft de gemeente onder meer extra cameratoezicht ingesteld. Zo hangen er camera's bij het President Kennedyplein, het Fluitpolderplein, de Prinses Annalaan, de Dobbelaan, de Burgemeester Velthuijsenlaan, de Prins Frederiklaan en de Burgemeester Sweenslaan. Daarnaast huurt de gemeente particuliere beveiligers in, als 'extra ogen en oren in de wijk'.

Raadsvragen

De VVD en het CDA willen dat de gemeente meer gaat doen. Het CDA heeft daarom woensdagavond vragen gesteld aan de burgemeester. Zo wil de partij weten of burgemeester Tigelaar kan verklaren waarom het aantal branden weer toeneemt en of er al zicht is op een verdachte. Ook wil het CDA weten of de burgemeester bereid is om met politie en Openbaar Ministerie (OM) te kijken naar de mogelijkheden van preventief fouilleren of surveillances met bijvoorbeeld drones.

LEES OOK: Leidschendam wil inwoners spreken over onrust: 'Mensen moeten hun verhaal kwijt kunnen'

Meer over dit onderwerp:
AUTOBRANDEN LEIDSCHENDAM-VOORBURG 112
Deel dit artikel: