Delftenaar aangehouden in Spanje voor steekpartij waarbij Chakib (36) omkwam

De 36-jarige Chakib
De 36-jarige Chakib © Familie
DELFT - Een 23-jarige man uit Delft is donderdag in Spanje aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de dodelijke steekpartij aan de De Colignystraat in Delft, waarbij de 36-jarige Chakib om het leven kwam. Dat meldt de politie.
De steekpartij gebeurde op 1 september in een huis aan de De Colignystraat. Chakib, die ook wel Sjakie of Bagdad werd genoemd, is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De buurt reageerde geschokt en er leefden veel vragen.
Niet lang daarna werd de 60-jarige bewoner van het huis aangehouden. De man heeft twee weken in voorarrest gezeten. Inmiddels zit hij niet meer vast, maar er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar zijn mogelijke betrokkenheid bij wat zich heeft afgespeeld in zijn woning. Volgens de politie waren er twee andere mannen betrokken bij de steekpartij. De hoofdofficier van justitie loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. Het opsporingsprogramma Team West besteedde meerdere keren aandacht aan de zaak.
De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft
De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft © John van der Tol

Aanhouding in Spanje

Na uitgebreid rechercheonderzoek hielden Spaanse agenten, op verzoek van de Nederlandse politie, donderdag de 23-jarige man uit Delft aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dit dodelijke steekincident. Nederland heeft de Spaanse autoriteiten inmiddels verzocht om uitlevering.
De politie laat weten dat het onderzoek naar de zaak verder gaat.