Vermiste watersporter veilig op het strand in Zandvoort

NOORDWIJK - De KNRM heeft zondag met drie boten en een helikopter gezocht naar een vermiste watersporter. In de loop van de avond bleek het te gaan om een geoefende sporter die veilig de kust in Zandvoort had bereikt.

De KNRM kreeg zondagmiddag rond 16.30 uur een melding van mensen aan de kant die een watersporter in noordelijke richting zagen gaan. Door de harde wind leek de sporter af te drijven richting de Langevelderslag, waar hij uit het oog werd verloren. De mensen op het strand waarschuwden hierop de KNRM.

Deze gingen direct op zoek naar de watersporter. Enkele uren werd er voor de kust van Noordwijk gezocht, maar er werd niemand gevonden. Rond 20.00 uur kwam het verlossende bericht van de Kustwacht. 'De man bleek een geoefende watersporter te zijn die in Zandvoort veilig aan was gekomen', zo vertelt een medewerker van de KNRM Noordwijk.

Goede oefening

'Hij is in goede gezondheid en met het openbaar vervoer weer terug naar Noordwijk', vulde de medewerker verder aan. 'De mensen aan de kant hadden het dus goed gezien dat er iemand op het water was, alleen niet dat hij doorging richting Zandvoort. Maar hij is gelukkig in goede gezondheid aangetroffen en wij hebben een goede oefening gehad.'

LEES OOK: Watersporters moeten voortaan zelf voor pechhulp zorgen

Meer over dit onderwerp:
WATERSPORT
Deel dit artikel: