Brand verwoest ijzerwarenbedrijf in Gouda: 'Het bedrijf zelf is inderdaad volledig in de as gelegd'

Het pand wordt gesloop
Het pand wordt gesloop © Omroep West
GOUDA - IJzerwarenbedrijf Gerritsen in Gouda, tegenwoordig bekend als Isero, is in de nacht van dinsdag op woensdag door brand verwoest. De brand brak vlak na middernacht uit in het gebouw aan de Marconistraat op het industrieterrein aan de westkant van Gouda. 'We verwachten zeker tot in de middag bezig te zijn met blussen', laat Annemarie Moeijes van de brandweer weten.
De brand werd ontdekt nadat het inbraakalarm was afgegaan. De politie ter plaatse schakelde na het ruiken van een brandlucht de brandweer in. De brandhaard bevond zich in het gebouw. Rond 3.00 uur sloegen de vlammen uit het pand. Rond 5.00 uur werd bekend dat het gebouw ondanks alle bluswerkzaamheden als verloren beschouwd moet worden.
'Het bedrijf zelf is inderdaad volledig in de as gelegd', vertelt Moeijes. Ze spreekt van een heftige brand. 'We hebben ons vooral gericht op het voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de panden naast dit bedrijf.'

Geuroverlast

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer was continu de hoeveelheid CO in de lucht aan het meten, maar er zijn geen verhoogde waarden vastgesteld. Wel is er geuroverlast. Mensen in de buurt werd geadviseerd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Zeker tot in de middag bluswerkzaamheden

De brandweer houdt er rekening mee dat de geuroverlast de hele woensdag aanhoudt. Op straat en auto's kunnen mensen roetdeeltjes zien liggen. 'Die kun je weghalen met water en sop.'
Brandweerwoordvoerster Moeijes houdt er rekening mee nog een deel van de woensdag bezig te zijn met bluswerkzaamheden. 'Zeker tot in de middag.' Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.
Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd
Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd © Regio15