Verwarde man aangehouden met scherp voorwerp op zak bij school prinsessen in Den Haag

Prinses Alexia, prinses Amalia en prinses Ariane
Prinses Alexia, prinses Amalia en prinses Ariane © ANP
DEN HAAG - Bij de school van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in Den Haag is vorige week vrijdag een verwarde man aangehouden die een scherp voorwerp bij zich had. Dat meldt Shownieuws, na een bevestiging hierover van de politie en de Rijksvoorlichtingsdienst.
De verwarde man werd aangehouden op de Johan de Wittlaan, bij het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, bevestigt een woordvoerder van de politie bij Omroep West. Dat is de school waar de drie prinsessen les krijgen. Verder kan de politiewoordvoerder geen uitspraken doen.
Het is niet duidelijk of de man naar de school kwam vanwege de prinsessen. Een woordvoerder van de politie laat aan Shownieuws weten dat de man vrijdag naar de Opvang Verwarde Personen gebracht is. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft inmiddels laten weten dat de man niet strafrechtelijk wordt vervolgd. Volgens een woordvoerder is daar geen aanleiding voor. De zaak lijkt daarmee gesloten.

Man veroordeeld voor bedreiging Amalia

Dinsdag kreeg een man drie maanden cel en tbs opgelegd vanwege bedreigingen aan het adres van prinses Amalia. De man, Wouter G., bedreigde de prinses eerder dit jaar via Instagram en stuurde seksueel getinte en gewelddadige berichten.