Instellingen

Lisse akkoord met huisvesten arbeidsmigranten in kantoorpanden

Dit kantoor wordt mogelijk als eerste verbouwd tot Polenhotel
Dit kantoor wordt mogelijk als eerste verbouwd tot Polenhotel © Omroep West
LISSE - De gemeenteraad van Lisse is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel om leegstaande kantoorpanden aan te passen, zodat arbeidsmigranten daar kunnen wonen. Dat meldt mediapartner Bollenstreek Omroep.
Officieel mogen arbeidsmigranten sinds 2018 in de Bollenstreek worden ondergebracht in lege kantoren. Maar tot dusver is dat nog niet gebeurd. Wel wees Lisse in oktober al enkele kantoorpanden aan waar migranten mogelijk zouden kunnen wonen.
Tijdens de vergadering donderdagavond stemde een meerderheid van de raad in met het voorstel om leegstaande kantoorpanden daadwerkelijk in te zetten voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Groot belang

CDA, D66 en NieuwLisse wezen donderdagavond op het grote belang van arbeidsmigranten voor de gemeente. Bas van Riel (D66): 'Liever legale dan gedoogde huisvesting, zodat we het kunnen monitoren.'
SGP/CU en VVD steunden het voorstel niet. Volgens VVD'er Martijn Tibboel wordt er met deze aanpassing geen echte maatregel genomen, maar zal het in de praktijk alleen gaan om het kunnen huisvesten van 36 arbeidsmigranten aan de Heereweg 333.

Ander pand

Tibboel ziet daarom meer potentie in het pand van Swets en Zeitlinger. Daarover zei wethouder Kees van der Zwet eerder al dat de huisvesting van arbeidsmigranten daar een mogelijk scenario is.
Frank Mélotte wees dit argument van de VVD af. De nieuwbouw die dan nodig is zou nog jaren kunnen duren, zegt de CDA'er.