ADO Den Haag verliest na onrustige week met 2-4 van FC Twente

© Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft na een onrustige week geen punten overgehouden aan het duel met FC Twente. De bezoekers uit Overijssel waren tot de 75e minuut de bovenliggende partij, stonden toen ook met 0-2 voor, maar zagen ADO herleven en langszij komen. Vlak na de 2-2 van Samy Bourard wist Twente tóch weer op voorsprong te komen en de zege alsnog veilig te stellen. In de uiterste slotfase werd de eindstand op 2-4 bepaald.
ADO kwam voor de rust nauwelijks aan voetballen toe. De ploeg van FC Twente-trainer Ron Jans deed zichzelf met een ruststand van 0-1 tekort. Queensy Menig schoot in de beginfase al op de paal. Menig probeerde het daarna nog een aantal keer en trof uiteindelijk vlak voor de thee het doel met een schuiver.
Na de pauze bleef ADO lange tijd machteloos. Met een schot in de verre hoek verdubbelde de Braziliaan Danilo de marge. Dankzij een eigen treffer van Julio Pleguezuelo en een fraai doelpunt van Samy Bourard uit de draai leek de thuisclub in de verrassende slotfase toch nog een punt te pakken.

Twente weer op voorsprong

Met zijn achtste treffer zette Danilo zijn ploeg echter opnieuw op voorsprong, waarna invaller Thijs van Leeuwen in de extra tijd het duel definitief besliste: 2-4.
Scoreverloop ADO Den Haag - FC Twente: 2-4 (0-1)