Instellingen

Supermarkten in Leiden en Den Haag overvallen

Twee supermarkten werden zondagavond overvallen.
Twee supermarkten werden zondagavond overvallen. © Regio15
LEIDEN - Twee supermarkten in Leiden en Den Haag zijn zondagavond overvallen. Voor beide overvallen heeft de politie een signalement van de verdachte bekendgemaakt, maar er is nog niemand aangehouden. Ook is het nog niet bekend of de daders er met een buit vandoor zijn gegaan.
In Leiden vond de overval rond 19.00 uur plaats bij de Jumbo aan het Diamantplein. De verdachte bedreigde het personeel met een slagwapen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Hij zou rennend door het winkelcentrum richting de Opaalstraat zijn gegaan.
De politie ging met meerdere voertuigen op zoek naar de jongen. De politie is op zoek naar de jongen van ongeveer 17 jaar met een licht getinte huidskleur. Hij droeg een mondkapje, een zwarte jas met een roze capuchon en een grijze trainingsbroek.

Opvallend grote neus

De overval in Den Haag vond ongeveer een uur later plaats. Daar was een Plus-supermarkt aan de Fahrenheitstraat het doelwit. De politie kon ook hier de verdachte, een man van ongeveer 20 jaar met een getinte huidskleur, niet arresteren.
De verdachte rekende iets af en deed vervolgens een greep in de kassa. Na de overval ging hij er lopend vandoor via de Acaciastraat naar het Beukplein. Volgens de politie heeft de verdachte een opvallend grote neus en een tatoeage onder zijn linker oog. De man droeg een zwarte trui met capuchon en een blauwe spijkerbroek met witte vlekken. De recherche doet nog onderzoek naar beide overvallen.