Eerste mobiele coronatestbussen gepresenteerd

HILLEGOM - In Hillegom zijn de eerste mobiele coronatestbussen gepresenteerd. De landelijke GGD-GHOR zet in totaal tien omgebouwde bussen en busjes in waardoor binnen een paar uur overal in het land coronatesten kunnen worden afgenomen.

In totaal zijn er vijf stadsbussen omgebouwd waar een complete teststraat in zit. Verder zijn er nog vijf bestelbussen ingericht met een 'pop-up' teststraat die snel opgebouwd kan worden.

'Met de nieuwe mobiele testunits kan er overal in Nederland binnen een paar uur een tijdelijke testlocatie draaien', aldus de overkoepelende organisatie GGD-GHOR Nederland. Afhankelijk van de vraag op de locatie, worden de bussen uitgerust met aanvullend materieel.

Ook 'landelijke' medewerkers

GGD GHOR zegt ook een groep mensen in te zetten die overal in het land kunnen bijspringen als er ergens opeens extra testen afgenomen moeten worden. 'Dit kan bij plotselinge stijging van de testvraag of bij uitval van eigen personeel. Deze flexibele schil omvat medewerkers met alle functies die nodig zijn om een testlocatie operationeel te houden, van bemonsteraars tot beveiligers en verkeersregelaars.'

De bussen kunnen vanaf maandag worden ingezet.

LEES OOK: GGD Hollands Midden: 'Aansturing coronabestrijding zou anders moeten'

Meer over dit onderwerp:
CORONA HILLEGOM MOBIELE TESTSTRAAT
Deel dit artikel: