Handgranaat achtergelaten bij woning en auto van Voorburger in brand gestoken

VOORBURG - Een inwoner van Voorburg is in een paar uur tijd het slachtoffer geworden van twee intimiderende incidenten. 's Nachts is zijn auto in brand gestoken, de volgende ochtend is er een handgranaat achtergelaten voor zijn huis. De vraag is wie het op hem gemunt heeft, en waarom. Er is bewakingsbeeld van twee mannen die zijn betrokken bij het neerleggen van de handgranaat.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
In de nacht van zondag 11 op maandag 12 oktober even na 4.00 uur wordt een Range Rover in brand gestoken, die staat geparkeerd aan de Raadhuisstraat in Voorburg. De eigenaar van de auto woont om de hoek in een huis aan de Sionsstraat. De brandweer kan niet veel meer doen: de auto raakt zwaar beschadigd.
De volgende ochtend rond 11.15 uur registreren camera’s in de Herenstraat twee mannen. Ze lopen heen en weer door de straat. Vervolgens gaat één van hen rechtsaf de Sionsstraat in. Hij loopt naar het huis van het slachtoffer, legt de granaat voor de deur neer en loopt weer weg.
De verdachten in de Herenstraat
De verdachten in de Herenstraat © Politie
De man die de handgranaat neerlegt
De man die de handgranaat neerlegt © Politie
De man die de handgranaat neerlegt
De man die de handgranaat neerlegt © Politie

Onderzoek naar motief

De politie doet onderzoek naar het motief van deze incidenten en het verband daartussen. Er worden meerdere scenario’s onderzocht. Wie iets weet of heeft gezien van het in brand steken van de auto en het neerleggen van de handgranaat, wordt gevraagd zich te melden.
Het is niet duidelijk of de mannen die zijn gefilmd tijdens het achterlaten van de handgranaat, ook betrokken zijn bij de brandstichting. Daarom is de politie nog op zoek naar meer bewakingsbeelden van beide incidenten. Dat kunnen ook beelden van een dashcam uit een auto zijn. Beelden uploaden kan via deze link.
De granaat op de stoep van de woning
De granaat op de stoep van de woning © Politie

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem