Kerstboomverkoop Den Haag twee weken eerder: 'Dat wist ik niet'

DEN HAAG - Inwoners van Den Haag kunnen al vanaf deze vrijdag hun kerstboom in huis halen. Dat is ruim twee weken eerder dan de gebruikelijke 6 december. Het stadsbestuur wil hiermee de lokale verkopers van kerstbomen de mogelijkheid geven om de aanloop van klanten zoveel mogelijk te spreiden over een langere periode. Alleen waren niet alle verkopers hiervan op de hoogte.
'Net als alle andere lokale ondernemers staan de kerstboomverkopers dit jaar voor een flinke uitdaging', vertelt wethouder Hilbert Bredemeijer. 'Natuurlijk willen zij op straat hun sfeervolle bomen verkopen, maar wel op een verantwoorde manier.'.
'Zo is het belangrijk dat drukte wordt voorkomen. Daarom kunnen de kerstbomenstallingen nu eerder en dus langer open', aldus de wethouder.

Niet iedereen is op de hoogte

Het probleem is alleen dat niet alle kerstbomenverkopers hiervan op de hoogte waren. Zoals Robert Beuker. Hij staat al sinds jaar en dag op het Goudenregenplein. 'Woensdag vernam ik in de media dat we twee weken eerder open mochten. Dat wist ik niet. Ik heb daarover niets gecommuniceerd gekregen vanuit de gemeente.'
Beuker is sinds donderdagavond bezig om alles te regelen. Hij heeft zijn aanhanger volgeladen met gereedschap, hekken, lichtmasten et cetera. En sinds vrijdagochtend is hij alles aan het opzetten. 'Ik kom vandaag wel aan mijn tienduizend stappen, haha. Later vandaag komen de kerstbomen en kan ik beginnen met verkopen.'
Kerstbomenverkopen Robert Beuker druk in de weer met opbouwen
Kerstbomenverkopen Robert Beuker druk in de weer met opbouwen © Omroep West

Oliebollenkramen ook eerder open

Eerder dit jaar gaf het stadsbestuur de standplaatshouders van oliebollenkramen de mogelijkheid eerder open te gaan. Daardoor kwam ook het verzoek vanuit de kerstbomenverkopers om hun verkoop ook eerder te starten, zodat zij de coronamaatregelen kunnen volgen.

Lees ook: