Den Haag moet door corona meer grote sportevenementen verplaatsen

DEN HAAG - Den Haag verzet vier grote sportevenementen naar een later moment. Door het coronavirus en de verplaatsing van de Olympische Zomerspelen naar 2021 hebben de sportorganisaties gevraagd om de evenementen een jaar op te schuiven.

Het gaat om het Olympic Festival (verplaatst van 2020 naar 2021), het WK Jeugdzeilen (van 2021 naar 2022), The Ocean Race (van 2022 naar 2023) en het WK Zeilen (van 2022 naar 2023). Eerder werden al de Invictus Games en de Special Olympics Nationale Spelen verschoven.

In een toelichting schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad dat het coronavirus en de maatregelen die in de hele wereld zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, een grote impact hebben op de organisatie van nationale- en internationale sportevenementen.

Nieuwe verzoeken

'Met de verplaatsing van de Olympische Zomerspelen naar 2021, de maatregelen tegen het coronavirus en reisverboden zijn er echter ook reeds verschuivingen van internationale sportevenementen na 2020', schrijft het college. Daarom heeft Den Haag de afgelopen weken vier nieuwe verzoeken tot verplaatsing gekregen waaraan het stadsbestuur zal voldoen.

LEES OOK: Geen Sportgala of awards, maar een eerbetoon op Omroep West voor Haagse sporters dit jaar

Meer over dit onderwerp:
SPORTEVENEMENTEN CORONA INTERNATIONAAL
Deel dit artikel: