Juwelier in Katwijk door overvallers bedreigd met vuurwapen en geslagen met hamer

KATWIJK - Een juwelier is zwaargewond geraakt bij een overval vrijdagmiddag in Katwijk. De juwelier werd in zijn zaak aan de Voorstraat overvallen door twee gewapende mannen en is tijdens de overval mishandeld en daarna zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Twee mannen uit Amsterdam zijn opgepakt.
De juwelier werd rond 15.00 uur overvallen onder dreiging van een vuurwapen. De eigenaar werd met een hamer op zijn hoofd geslagen. Een omstander die de man wilde helpen, werd ook met een vuurwapen bedreigd. De daders gingen er op een scooter vandoor richting de Boulevard en daarna richting de Rijnmond.
De scooter, die als gestolen staat geregistreerd, werd aangetroffen op de kruising van de Rijnmond en de Binnensluis. Op de vluchtroute werden ook kledingstukken van de daders gevonden. Of de overvallers iets buit hebben gemaakt is niet duidelijk. De politie liet vrijdagavond op Twitter weten dat twee Amsterdammers van 22 en 27 zijn opgepakt. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval, aldus de politie.
Deze beelden van vlak na de overval verschenen op Twitter:

Burgemeester leeft mee met slachtoffer

Burgemeester Cornelis Visser heeft geschrokken gereageerd op de overval. 'Nodeloos en bruut geweld heeft ervoor gezorgd dat een hardwerkende inwoner van Katwijk zwaargewond in het ziekenhuis is opgenomen. Dit raakt mij en ons allemaal diep. Deze gewelddadige en lafhartige actie, waarbij het slachtoffer, maar ook voorbijgangers op straat bedreigd zijn met een pistool, veroordeel ik ten zeerste', laat de burgemeester weten. 'Mijn medeleven gaat uit naar het slachtoffer, zijn familie en de voorbijgangers die bedreigd zijn.'