Aad de Mos: 'Ik ben gevraagd om Fons Groenendijk op te volgen bij ADO Den Haag'

DEN HAAG - 'Het is honderd procent gebeurd dat ADO Den Haag mij heeft gevraagd om Fons Groenendijk op te volgen', zegt Aad de Mos in Radio West Sport. Begin december vorig jaar stapte Groenendijk op omdat hij verwachtte de club niet meer op de rit te krijgen. 'Kees Jansma (toenmalig adviseur red.) kwam met een delegatie net terug uit China en toen stuurde hij mij een bericht', zegt De Mos.

De oud-toptrainer antwoordde op Jansma dat hij geen trainer meer wilde zijn. 'Ook niet van ADO Den Haag. Ik heb niet getwijfeld om het toch te doen. Jaren geleden heb ik het trainerschap al uit mijn hoofd gezet.' Uiteindelijk wer de Engelsman Alan Pardew de trainer van de Haagse club.

Sowieso wil De Mos zijn naam niet aan een functie binnen ADO binden. Daarvoor is de liefde bij de Hagenaar te groot. 'Ik ben graag bij de club, ik wil wedstrijden bezoeken. Ik hou van de club. Ik wil er mijn leven lang blijven komen.'

Jongste trainer van Nederland

Generatiegenoot van De Mos, Dick Advocaat staat nog dagelijks voor de groep bij Feyenoord. Dat ziet De Mos niet meer zitten. 'Ik ben veel eerder dan Dick begonnen', zegt hij daarover. 'Toen ik bij Ajax startte was ik de jongste trainer van Nederland. Ik heb een schitterende carrière gehad. Veel in het buitenland gewerkt. Op het laatst had ik geen zin meer om ver weg te gaan. De kleinkinderen hebben er een grote rol in dat ik geen trainer meer wil zijn. Ik heb mijn leven anders ingedeeld.'

Volgens de directie van ADO is De Mos nooit gepolst als opvolger van Groenendijk. Ook heeft hij volgens de club nooit op een lijst gestaan met eventuele opvolgers van de Leidenaar.

LEES OOK: Kritiek op social media doet Aad de Mos niets: 'Het zijn zolderkamerriddertjes'

Meer over dit onderwerp:
AAD DE MOS ADO DEN HAAG EREDIVISIE
Deel dit artikel: