Hiphoppen op je 86ste, bij de Granny HipHop Crew kan dat

DEN HAAG - De beat klinkt hard en zwaar, de moves zijn cool en redelijk tegelijk. Al vijf jaar dansen de granny's van de Granny HipHop Crew samen. De gemiddelde leeftijd ligt ver boven de 70, maar toch dansen ze hip hop. Toen de coronacrisis begon, zijn ze buiten gaan dansen. Daar is het nu te koud voor, maar hun oude zaal was te klein om genoeg afstand te houden. Nu zijn ze na een aantal weken weer voor het eerst samen in de 'nieuwe' zaal. Een grote zaal van popradar in Den Haag. 'We hebben het erg gemist,' vertelt de 72 jarige Marijke Rook. 'Ik was helemaal stijf, en die corona-kilo's moeten er ook af hé.'

The Granny HipHop Crew is opgezet vanuit Sportief Plus. 'Je zou denken dat hip hop niet voor deze dames is, maar de bounce - een beweging die veel voorkomt bij hip hop - is erg goed voor de bovenbeenspieren. Daarbij vonden de dames het heel erg leuk om eens wat nieuws te doen', zegt Robin Hazebroek van Sportief Plus, een ondersteunende partij bij het in beweging krijgen van senioren en mensen met een beperking.

De afgelopen weken hebben de dames niet samen kunnen dansen, maar thuis gingen ze gewoon door. 'We hebben filmpjes die we kunnen opzetten om te hip hoppen, dat doe ik dan. Je moet namelijk wel in beweging blijven,' vertelt de 75 jarige Corrie. 'Met muziek van Micheal Jackson enzo, het is allemaal erg hip hip.'

The Granny hip hop crew on tour

Volgens coach Robin is het juist belangrijk om in deze tijd te blijven bewegen. 'Natuurlijk letten we er goed op dat we alle maatregelen in acht nemen. Deze doelgroep is erg kwetsbaar. Daarbij wonen veel dames alleen en zijn ze veel thuis. Dus elkaar even zien en spreken is ook belangrijk.

Voor de coronacrisis traden de dames ook geregeld op. Dat is helaas op dit moment niet aan de orde. Maar zodra het weer kan willen deze 'granny's' graag weer voor publiek dansen.

Meer over dit onderwerp:
DANSEN DEN HAAG
Deel dit artikel: