Bassie en Adriaan moeten 'baron' Paul van Gorcum alsnog betalen

Paul van Gorcum (links) speelde de rol van diamantair in de Bassie en Adriaan-serie 'De Diamant'.
Paul van Gorcum (links) speelde de rol van diamantair in de Bassie en Adriaan-serie 'De Diamant'. © ANP
NOORDWIJK - Bas en Aad van Toor moeten hun tegenspelers in de bekende Bassie en Adriaan-series, onder wie 'baron' Paul van Gorcum uit Noordwijk, een bedrag van 15.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten.
Van Gorcum, die de rol van de baron speelde in het kinderprogramma, stapte samen met enkele andere acteurs naar de rechter. Ze eisten meer geld voor hun medewerking aan de films en series over de populaire clown en de acrobaat en zeiden nog duizenden euro's tegoed te hebben. Dat klopte volgens de broers Van Toor niet. Volgens de rechter is 'de omvang van de aan hen te betalen vergoeding door een schatting bepaald'.
De acteurs werden in 2014 ook al in het gelijk gesteld, maar hadden nog geen geld ontvangen. Daarop stapten ze opnieuw naar de rechter. Aad van Toor, die ook spreekt namens zijn broer Bas, is het niet eens met de uitspraak van de rechter. Maar hij wil de zaak met het oog op de gezondheid van zijn broer nu laten rusten. Hij onderneemt voorlopig geen actie.

Lees ook: