Veiling percelen 'krottenkoning' van de baan

Het 'Gat van Palace' in Noordwijk
Het 'Gat van Palace' in Noordwijk © Omroep West
NOORDWIJK - De veiling van drie Noordwijkse percelen van 'krottenkoning' Ronnie van de Putte gaat niet door. Dat meldt het college van Noordwijk in een brief aan de gemeenteraad.
Op 7 december zou een veiling zijn, omdat financier Archand S.a.r.l. zijn geld terug wil. Van de Putte had plannen om op de percelen woningen of een hotel te ontwikkelen en leende daarvoor geld bij Archand S.a.r.l. Die zou meedelen in de winst die de plannen op zouden leveren, maar van de plannen kwam niks terecht. Dat was reden voor de financier om zijn geld terug te eisen via een veiling.
Drie percelen van vastgoedbedrijf Bever Holding - het bedrijf van Van de Putte - stonden op de nominatie om geveild te worden. Het gaat daarbij om het Gat van Palace, het stuk ernaast - Parallel Boulevard 7 - en het stuk grond aan de Zeereep 2. Niet lang na de aankondiging van de veiling liet de gemeente Noordwijk een voorkeursrecht vestigen op de percelen die onder hamer zouden gaan. Dat betekent dat de eigenaar verplicht is om de grond bij verkoop als eerste aan de gemeente aan te bieden.

Onbekend waarom veiling is afgeblazen

Het is niet bekend waarom de veiling niet doorgaat. Bever Holding wil niet reageren. 'Wij doen helemaal geen uitspraken', meldt het bedrijf. Ook is het onbekend wat er nu met de percelen gaat gebeuren.
'De notaris heeft ons te kennen gegeven dat de executoriale veiling van de percelen is geannuleerd. Daarom zijn ook de onderhandse biedingen van de gemeente afgewezen', meldt een woordvoerder van de gemeente.