Verdachten van overval op Katwijkse juwelier langer vast

KATWIJK - Het voorarrest van de twee mannen die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de overval op de Katwijkse juwelier afgelopen vrijdag, is met veertien dagen verlengd. Het gaat om twee mannen van 22 en 27 jaar uit Amsterdam. De overval werd gepleegd door twee gewapende mannen en bij de overval mishandelden ze de eigenaar van de zaak, die zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht.

Eigenaar Daniel Kleen werd bij de overval in de Voorstraat met een hamer op zijn hoofd geslagen. Een omstander die de man wilde helpen, werd met een vuurwapen bedreigd. De daders gingen er op een scooter vandoor. De twee verdachten werden enige tijd later in de omgeving opgepakt.

Juwelier Kleen hield behoorlijke verwondingen over aan de overval. Zijn rechteroog is dik en paars en hij heeft zestien hechtingen in zijn hoofd. Ook is zijn knie gebroken. 'Inmiddels gaat het redelijk goed', zei hij eerder. 'Ik moet van de dokter thuiszitten, maar ik ben er helemaal niet blij mee. Wel heb ik heel veel lieve berichten gekregen van heel veel mensen.'

LEES OOK: Overvallen juwelier over daders: 'Bidden of God hun zonde wil vergeven'

Meer over dit onderwerp:
KATWIJK OVERVAL JUWELIER
Deel dit artikel: