Dwangsom voor eigenaar shishalounge vanwege overtreden coronaregels

Shisha, ter illustratie
Shisha, ter illustratie © Pxhere
ALPHEN AAN DEN RIJN - De eigenaar van een shishalounge in Alphen aan den Rijn heeft een dwangsom ontvangen van de gemeente, omdat de politie zaterdag tien mensen in de zaak aantrof. Vanwege de coronamaatregelen mag een shishalounge, net als andere horecagelegenheden, niet geopend zijn om binnen gasten te ontvangen. Een boete van 2500 euro wordt opgelegd per volgende geconstateerde overtreding, met een maximum van 10.000 euro.
Na een melding van geluidsoverlast vanuit de shishalounge, nam de politie zaterdag poolshoogte. Er bleken tien mensen binnen te zijn, die allemaal een boete hebben gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het is onduidelijk of de eigenaar op dat moment ook beboet is.
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de eigenaar nu een dwangsom opgelegd. 'Wij leggen deze bestuurlijke maatregelen op, omdat hier bewust de maatregelen zijn overtreden ter bescherming van de gezondheid van ons allemaal', laat de gemeente weten aan mediapartner Studio Alphen. 'Aangezien andere ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen terwijl velen van hen een vervelende periode doormaken, vinden wij deze overtreding erg kwalijk.'

Onbekend welke shishalounge

Zowel de gemeente Alphen aan den Rijn als de politie wil niet bekendmaken om welke shishalounge het gaat.