Provincie treedt op tegen Noordwijks recyclingbedrijf vanwege geluids- en stofoverlast

NOORDWIJK - De provincie Zuid-Holland gaat een hogere dwangsom opleggen aan recyclingbedrijf Van Leeuwen in Noordwijk als dat nog langer geluids- en stofoverlast veroorzaakt. Ook mag Van Leeuwen twee installaties, om puin te sorteren en hout te schredderen, niet meer gebruiken. Het bedrijf heeft geen vergunning voor die installaties.

In april kreeg het bedrijf al een waarschuwing vanwege de overlast die het veroorzaakt in de omgeving. Van Leeuwen kreeg vervolgens zes maanden de tijd om verbeteringen door te voeren, terwijl er intensiever toezicht werd gehouden op het bedrijf. Twee inspecteurs van de Omgevingsdienst West-Holland gingen iedere week bij het bedrijf langs, maar verbeteringen bleven volgens de Omgevingsdienst uit.

Na deze zes maanden constateert de Omgevingsdienst nog steeds veel overtredingen. Daarnaast zou de overlast voor de omgeving - qua geluid en stof - niet afgenomen zijn. Daarom gaat de provincie nu een zwaardere last onder dwangsom opleggen. Dit betekent dat het bedrijf meer moet betalen bij een overtreding, in de hoop dat het bedrijf zich dan weer aan de regels gaat houden.

Harder ingrijpen

Verder worden dwangsommen opgelegd om te voorkomen dat het bedrijf de installaties waarmee puin gesorteerd wordt en hout wordt geschredderd nog langer gebruikt. De Omgevingsdienst zal hierop intensief toezien.

Als Van Leeuwen niet snel actie onderneemt om de situatie te verbeteren, kan de provincie nog harder ingrijpen. In het ergste geval kan de provincie het bedrijf - tijdelijk of gedeeltelijk - stilleggen. Het bedrijf zelf wilde donderdag nog niet reageren.

Meer over dit onderwerp:
NOORDWIJK OVERLAST
Deel dit artikel: