Gemeente Den Haag trekt jaarlijks 400.000 euro uit voor opknappen stadspleinen

Ebru Akkus en wethouder Hilbert Bredemijer leggen de laatste graszode voor een hondenveldje aan de Delftselaan
Ebru Akkus en wethouder Hilbert Bredemijer leggen de laatste graszode voor een hondenveldje aan de Delftselaan © Omroep West
DEN HAAG - De gemeente Den Haag stelt de komende tijd jaarlijks 400.000 euro beschikbaar om zes pleinen in de stad op te knappen. De pleinen worden samen met bewoners opnieuw ingericht 'om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt', zo schrijft de gemeente. De pleinen krijgen onder andere betere bestrating, nieuwe bankjes en meer groen.
Het gaat voor nu om zes pleinen: het Kaapseplein, het Slachthuisplein, het Sweelinckplein, de Jan van Riebeekstraat, het Frederik Hendrikplein en de Delftselaan. Die pleinen zijn gekozen op basis van een aantal criteria. De gemeente wil onder meer meer ruimte voor voetgangers, extra bomen en beplanting en meer zitbanken.
Wethouder Hilbert Bredemijer is enthousiast over het plan, en geeft aan graag de buurtbewoners bij de verbetering van de pleinen te betrekken. 'Levendige en aantrekkelijke pleinen geven kracht aan de buurt. Zo kunnen bewoners, jong en oud, elkaar makkelijk en spontaan ontmoeten', aldus de wethouder. Donderdag legde de wethouder zelf de laatste hand aan een hondenveldje aan de Delftselaan.

Buurtbewoners

Afgelopen zomer meldde Ebru Akkus, een van de bewoners van de Delftselaan, zich bij de gemeente met haar plannen om het plein in haar buurt op te knappen. In een brief aan de gemeente schreef ze dat de buurt 'samen met de gemeente wil kijken naar een betere indeling en andere verbetermogelijkheden.'
Akkus was donderdag zelf aanwezig om samen met wethouder Bredemijer de laatste hand aan een hondenveldje te leggen.