Politie belaagd bij illegaal feest in Den Haag: 'Wat een schande'

DEN HAAG - Agenten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd door bezoekers van een illegaal feest in een appartement aan de 1e Lulofsdwarsstraat, bij de Laakhaven in Den Haag. In die woning (tachtig vierkante meter) waren vijftig mensen aanwezig. Buren hadden geklaagd over geluidsoverlast.

Agenten maakten er een eind aan, maar een aantal mensen keerde zich tegen de politie. Een agent is geslagen en er werden vanuit het appartement onder meer drugs naar beneden gegooid. Een 21-jarige vrouw uit Den Haag en een Italiaan van 22 zijn aangehouden. Toen de agenten terugkwamen bij hun dienstauto's bleek er een beschadigd.

De politie greep rond 1.30 uur in:

Vanwege het coronavirus zijn feesten niet toegestaan. Per dag mag iemand thuis één groep van maximaal drie personen ontvangen, waarbij ook anderhalve meter afstand wordt gehouden. 'Als een samenkomst leidt tot overlast, of een gevaar vormt voor de publieke gezondheid, kan er gehandhaafd worden', staat in de regels van de Rijksoverheid.

'Onverantwoord'

'Wat een schande dat enkele zogenaamde "feestgangers" zich agressief hebben gedragen tegen onze politie', reageert burgemeester Van Zanen. 'Het is goed dat er snel een eind is gemaakt aan deze illegale bijeenkomst. Vijftig mensen in een woning is onverantwoord in een tijd dat we het virus moeten terugdringen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook op deze illegale feesten.'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG FEEST POLITIE ILLEGAAL LINK IN BIO
Deel dit artikel: