LEES TERUG: Zo pakte ADO Den Haag een punt tegen Heerenveen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft onder de nieuwe trainer Ruud Brood het eerste punt gepakt. Een week na het pak slaag bij Sparta in Rotterdam (6-0) eindigde het thuisduel met Heerenveen in 1-1. Vorig seizoen hielden beide clubs elkaar in de Eredivisie ook al twee keer in evenwicht.

Scoreverloop ADO Den Haag - SC Heerenveen: 1-1 (1-1)

  • 13. 1-0 Philipp
  • 16. 1-1 J. Veerman

Opstelling ADO: Koopmans; Van Ewijk, Pinas (87. Ratiu), Del Fabro, Kemper, Faye; Philipp (28. Kishna), Pascu (79. De Boer), Elmkies; Kramer (79. Arweiler), Besuijen

Opstelling Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Dresevic (65. Hajal), J. Veerman; Nygren (69. Driouech), H. Veerman, Van Bergen

Gele kaarten: H. Veerman (Heerenveen)

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Makkelie

----------------------------------

90+5. Afgelopen

ADO Den Haag herstelt zich na de zeperd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg pakt een punt tegen Heerenveen: 1-1.

LEES HIER HET WEDSTRIJDVERSLAG.

90+3. Naast

Een vrije trap van Henk Veerman op een gevaarlijke plek gaat naast.

87. Wissel bij de thuisploeg

Pinas gaat eraf en staat de aanvoerdersband af aan Kishna. Ratiu komt binnen de lijnen.

79. Dubbele wissel ADO

Kramer wordt vervangen door Arweiler. De Boer komt erin voor Pascu.

77. Kansen Heerenveen

Twee mogelijkheden voor de Friezen: Van Bergen schiet naast, Henk Veerman kopt over.

60. Miscommunicatie

Een misverstand tussen Van Ewijk en Koopmans. Het loopt gelukkig goed af...

59. Over

Kongolo dicht bij de tweede Friese treffer. Hij zet z'n voet tegen een voorzet van Van Bergen, maar mikt over.

52. Voorlangs

Henk Veerman verlengt een corner, maar de bal gaat voorlangs.

46. Tweede helft

In de steeds dikker wordende mist is er afgetrapt voor de tweede helft. ADO Den Haag en Heerenveen houden elkaar tot nu toe in evenwicht: 1-1. Geen wissels bij beide ploegen in de rust.

De mist in het Cars Jeans Stadion | Foto: Soccrates Images

45+1. Rust

De eerste helft zit erop. Twee doelpunten hebben we gezien, in de beginfase van de wedstrijd. Kansen daarna waren er vooral voor de Friese bezoekers, maar ADO staat compact en maakt het Heerenveen moeilijk.

39. Slechte bal

ADO-doelman Koopmans gaat de fout in met een slechte uittrap. Heerenveen kan niet profiteren. Van Bergen neemt het vijandelijke doel onder vuur, maar zijn schot is te slap.

28. Wissel ADO, rentree Kishna

Philipp is geblesseerd geraakt en kan niet verder. Kishna is zijn vervanger en maakt zijn rentree. De aanvaller is na 1168 dagen terug binnen de lijnen na een ernstige knieblessure.

26. Gevaarlijke corner

Dat scheelt niet heel veel. Heerenveen is gevaarlijk uit een hoekschop, maar een kopbal gaat net voorlangs...

16. DOELPUNT HEERENVEEN

Ai. Dat is snel. Heerenveen maakt drie minuten na de 1-0 van ADO de gelijkmaker. Joey Veerman maakt 'm. Balverlies van Van Ewijk wordt door de bezoekers afgestraft.

13. DOELPUNT ADO

Philipp is op snelheid weg aan de rechterkant van het veld, snijdt naar binnen en schuift de bal goed in de verre hoek. ADO leidt na nog geen kwartier spelen in het Cars Jeans Stadion: 1-0.

4. Gevaar ADO

Drie corners voor ADO Den Haag in de beginfase van de wedstrijd. Pinas is bij de tweede gevaarlijk. Doelman Mulder tikt zijn inzet over. Ook Philipp test de keeper van Heerenveen.

1. Aftrap

Het fluitsignaal heeft geklonken na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Diego Maradona. Het duel tussen ADO Den Haag en Heerenveen is begonnen.

Minuut stilte ter nagedachtenis aan Diego Maradona | Foto: Soccrates Images

Voor de wedstrijd - Geen Joop Buyt...

...want hij is deze week vader geworden. Wel waren we op de Haagse Markt voor de voorspelling en felicitaties voor Joop.

Voor de wedstrijd - Spandoek voor Diego Maradona

Voor de wedstrijd - Opstellingen

Vier nieuwe namen in de basis van ADO ten opzichte van het duel met Sparta.

Voor de wedstrijd - Ricardo Kishna

Ricardo Kishna zit vandaag na 1168 dagen afwezigheid weer bij de wedstrijdselectie van ADO Den Haag. Hij start op de bank. Op 17 september 2017 zat de aanvaller voor het laatst bij de selectie. Toen scheurde hij in de wedstrijd tegen Ajax zijn voorste kruisband. Dat was ook zijn allerlaatste officiële duel.

Voor de wedstrijd - Historie

De balans in 17 eerdere edities van dit treffen is nagenoeg in balans: zes zeges voor ADO en zeven voor Heerenveen. Vorig seizoen werd het door treffers van Michiel Kramer (strafschop) en Sven Botman 1-1.

De laatste thuisoverwinning van ADO op Heerenveen (2-1) dateert van 2013.

Voor de wedstrijd - Afgelopen week

ADO wil de vervelende nasmaak van de 6-0 nederlaag tegen Sparta Rotterdam graag wegspoelen. 'Keihard trainen en rustig in je hoofd blijven. Dat is het enige wat je kunt doen', vertelt Shaquille Pinas over de dreun van een week eerder. 'Terug naar de basis. Het minste wat je kunt doen is hard werken. Ik denk dat ploegen het dan ook lastig tegen je hebben.'

'Ik kan niet even met mijn vingers knippen en de spelers de wedstrijd tegen Sparta laten vergeten', vertelt trainer Ruud Brood. 'Ik heb de groep weer beter leren kennen en heb in de training wat andere dingen gebracht. Je verandert een groep niet in een dag, maar je wil wel dingen terugzien. Als je het dan over duels hebt, dan wil je dat wel graag terugzien. Ook aan de bal, met lef spelen, mag het wat vaster worden.'

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG SC HEERENVEEN EREDIVISIE
Deel dit artikel: