VIDEO: Paard met hoeven vast in voeg op fietsbrug

NAALDWIJK - Een grote reddingsactie op de fietsbrug De Snelbinder in Naaldwijk. Daar kwam zondagmiddag een paard met de hoefijzers van haar achterbenen vast te zitten op de brug. Een dierenarts, een hoefsmid, brandweer en politie kwamen in actie om het paard uit de benarde situatie te bevrijden.
Het paard was voor een open koets gespannen. Iets voor het twaalven ging het mis, toen het paard in een zogenoemde dilatatievoeg vast kwam te zitten.
De koets werd vervolgens losgespannen. Brandweer en politie kwamen ter plaatste en ook een dierenarts van het Veterinair Centrum Honselersdijk werd opgeroepen. De laatste zou het paard verdoven, waarna de brug met een spreider een klein beetje geopend kon worden. Daarna heeft een hoefsmid de hoefijzers los geslagen. Zo kon het paard worden bevrijd. Het dier heeft wonden aan het rechterachterbeen.
Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen.

LEES OOK: