Explosie aan Barnsteenhorst Den Haag mogelijk bij verkeerde adres

DEN HAAG - Een vuurwerkbom heeft veel schade veroorzaakt in een flat aan de Barnsteenhorst in Den Haag. De politie is op zoek naar getuigen en denkt na onderzoek dat het vuurwerk mogelijk is ontploft bij het verkeerde adres.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 december. Meer zaken zijn hier te vinden.

Op woensdag 11 november rond 19.30 uur wordt er aangebeld bij een huis aan de Barnsteenhorst in Den Haag, door iemand die zegt dat hij van Thuisbezorgd is. De bewoner doet de algemene toegangsdeur van de flat open en even later staat er een man bij zijn huis op de tweede verdieping.

De man draagt een oranje/gele jas van Thuisbezorgd. Hij zegt gelijk dat hij bij een verkeerd adres is, dus de bewoner doet de deur weer dicht. Kort daarna hoort hij gerommel bij de voordeur, gevolgd door een hele harde knal. Er ontploft een vuurwerkbom, die veel schade veroorzaakt. Er raakt niemand gewond.

Vertrokken in blauwe auto

Er is door getuigen gezien dat er een verdachte wegrende in de richting van de Reigersbergenweg. Hij vertrok in een blauwe auto. De recherche is op zoek naar mensen die voor of na de explosie iets opvallends hebben gezien in de buurt van de flat aan de Barnsteenhorst.

Ook informatie over het motief is welkom. De bewoner van het huis heeft geen idee wie er achter zit en waarom iemand dit heeft gedaan. Het is mogelijk dat het verkeerde adres het doelwit was, denkt de politie.

Signalement 'bezorger'

De man die zich voordeed als bezorger, is ongeveer 20 à 25 jaar oud. Hij heeft een sikje, een snor en zwart opgeschoren haar dat aan de bovenkant een overloop naar voren heeft. Hij droeg een oranje / gele Thuisbezorgd jas, zwarte schoenen en een zwarte broek.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
VUURWERK BARNSTEENHORST DEN HAAG TEAM WEST
Deel dit artikel: