Jonge automobilisten zijn rijbewijs kwijt na dagenlange halsbrekende toeren in De Lier

DE LIER - Twee automobilisten die pas sinds kort hun rijbewijs hadden, moesten dit woensdag inleveren bij de politie. Agenten in burger zagen hoe ze in De Lier allerlei stunts uithaalden met hun auto's.

Meerdere mensen belden de politie vanwege de overlast die de stuntende automobilisten al meerdere avonden veroorzaakten op de openbare weg. Daarop besloot de politie extra te surveilleren.

De politie zag onder meer hoe twee BMW's van het Kraaiennest over de Burgemeester Crezeelaan richting de McDonald's raceten en al driftend over de rotondes gingen. Dit betekent dat ze dwars door de bocht reden.

Beginnend bestuurder

De twee bestuurders mochten meteen hun rijbewijs inleveren. De ene had dit rijbewijs pas iets langer dan een jaar. De andere bestuurder sinds drie jaar. Ze gelden daarom allebei als beginnend bestuurder. De auto's waarin ze reden voldeden niet aan de wettelijk eisen en moeten herkeurd worden.

'Deze praktijken horen natuurlijk niet thuis op de openbare weg', verzucht de politie Westland. 'Als je dit toch wilt doen, moet je naar een circuit gaan.'

Meer over dit onderwerp:
DE LIER
Deel dit artikel: