Haagse AH-medewerkers niet in levensgevaar geweest na steekpartij

Een van de gewonde medewerkers wordt naar het ziekenhuis gebracht
Een van de gewonde medewerkers wordt naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
DEN HAAG - De drie medewerkers van de Albert Heijn in Den Haag die woensdag gewond raakten bij een steekpartij, zijn niet in levensgevaar geweest. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Een slachtoffer mocht woensdagavond het ziekenhuis verlaten en de ander moest ter observatie een nacht blijven, zegt een woordvoerster van de politie.
Ook met de drie agenten die last hadden van ademhalingsproblemen, omdat in de supermarkt brand was gesticht, gaat het 'naar omstandigheden goed'. Zij zijn woensdag ter controle in het ziekenhuis geweest.
Het incident gebeurde iets voor het middaguur in de winkel op de Grote Marktstraat. De verdachte vluchtte vervolgens de winkel uit. De politie arresteerde later op de dag in Pijnacker een 43-jarige Hagenaar.

Onderzoek

Het motief is nog onduidelijk. De politie is bezig met het horen van getuigen en het bekijken van camerabeelden. Of de verdachte al is verhoord, weet de woordvoerster niet.
De man zou om onduidelijke reden boos zijn geworden, vertelde een omstander woensdag die iemand had gesproken die in de winkel was. 'Hij schijnt wat flessen alcohol uit de schappen gegooid te hebben.' Andere omstanders melden dat er een soort molotovcocktail in de winkel in brand werd gestoken. 'Dat wordt nog onderzocht door een brandexpert', vertelt de politiewoordvoerster.