Zeven aanhoudingen en honderd boetes na beëindigen illegaal feest in Delft

DELFT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest onder een viaduct aan de Rotterdamseweg in Delft beëindigd. Een aantal feestgangers sloeg op de vlucht en werd later door de politie aangetroffen op een bouwterrein aan diezelfde Rotterdamseweg. De politie meldt dat er zeven mensen zijn aangehouden. Ook werden zo'n honderd feestvierders op de bon geslingerd.
Rond middernacht kreeg de politie meerdere meldingen binnen van geluidsoverlast en dat er een illegaal feest aan de gang was met enkele honderden aanwezigen. Uit voorzorg werden de ME en hondenbrigade opgetrommeld.
Toen de politie op het feestterrein aankwam, vluchtten de feestgangers weg. Zo probeerden ze onder andere over hekken met prikkeldraad te klimmen. Hierbij hebben enkelen mensen verwondingen en gescheurde kleren opgelopen.

Illegaal betreden bouwterrein

Op een bouwterrein aan de Rotterdamseweg heeft de politie verschillende groepen feestgangers ingesloten. Ze werden daar in het licht gezet met koplampen van de politieauto en met zaklampen.
Vervolgens zijn er bijna honderd bekeuringen uitgedeeld. Ook zijn gegevens van aanwezigen genoteerd die later nog een bekeuring ontvangen. De aanwezige geluidsapparatuur is in beslag genomen. Daarnaast hielden agenten zes mensen aan die zich niet konden identificeren en voor het illegaal betreden van het bouwterrein. Ook werd een feestganger aangehouden voor belediging.